Kultura

Počinje jesenji likovni salon

U Novom Pazaru sutra počinje Jesenji likovni salon 2017. Ljubitelji likovne umetnosti u narednih mesec dana imaće priliku da se upoznaju sa delima 35 autora iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Raške. Otvaranje likovnog salona je zakazano u 19 i 30 u galeriji Multimedijalnog centra.

Jesenji likovni salon, prema rečima urednice programa galerije Multimedijalnog centra Amre Hodžić Jejna, je veoma važna manifestacija u smislu predstavljanja aktuelnih likovnih poetika i svega onogo što su umetnici stvarali u poslednje vreme. Salon predstavlja dela 35 autora različitih generacija. Ono što im je zajedničko je štafelajno slikarstvo.

”Od pre nekoliko godina smo ustanovili i nagradu salona, s obzirom da se ovde radi i o autorima različitih generacija koji zajedno izlažu. U pitanju je veoma kvalitetna izložba. Teško je govoriti u nekom okvirnom vidu o samoj izložbi, jer su radovi različite poetike, različiti su stilovi, mediji izražavanja, ali mogu slobodno najaviti da ćemo imati jedan dobar salon”, rekla je urednica programa galerije Multimedijalnog centra Amra Hodžić Jejna.

Jesenji likovni salon trajaće mesec dana, sve do kraja novembra.

S.Lj.

Podeli