Društvo

Netačni navodi Fehratovića su štetni po građane i ne priliče narodnom poslaniku

„Navodi narodnog poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahje Fehratovića izneti nedavno u republičkoj Skupštini o stanju u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ nisu tačni, a to dokazuju brojni radovi u ovoj školi”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac . Direktor ove škole Edin Dugopoljac najavio je da će protiv svih onih koji u javnost izneli neistine u vezi sa realizacijom projekta rekonstrukcije škole biti podnete krivične prijave .

Tvrdnje poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Jahje Fehratovića da je u postupku realizacije projekta rekonstrukcije OŠ „Stefan Nemanja“ napravljen niz propusta, te da škola nema spoljnu izolaciju odnosno fasadu, uznemirile su javnost. Upravo u želji da zaustavi tendencije pojedinih struktura da građanima zarad političkih poena nanose štetu, navode je prokomentarisao gradonačelnik Nihat Biševac, istakavši da je interes preko hiljadu učenika, njihovih roditelja i svih Novopazaracva na prvom mestu.

„Navodi narodnog poslanika BDZS Jahje Fehratovića izneti nedavno u republičkoj Skupštini o stanju u Osnovnoj školi „Stefan Nemanja“ nisu tačni. Rekao je da u školi nije urađena fasada a ja ovim putem želim da kažem da smo uz pomoć KraljevineNorveške i Vlade Srbije, ne samo uradili fasadu nego je čitava škola preuređena. Škola je dobila novi krov, instalirano je novo grejanje, mokri čvorovi i fasada, zamenjene su kompletne električne i vodovodne instalacije. Možemo razgovarati o boji fasade i o tome da li se boja nekome dopda ili ne, a oko postojanja fasade ne treba polemisati. Neistine iznete u Skupštini ne priliče jednom narodnom poslaniku“, kazao je Biševac.

Direktor Osnovne škole Stefan Nemanja Edin Dugopoljac istakao je da će protiv svih koji su iznoseći u javnost neistine u vezi sa projektom rekonstrukcije škole, napravili pometnju i narušili ugled obrazovne ustanove, biti podnete krivične prijave. Dugopoljac je kazao da je nedobronamernim i netačnim navodima u političke svrhe naneta šteta svim građanima Novog Pazara, učenicima i roditeljima škole ali i donatorima, koji su novac za rekonstrukciju namenili sa namerom da poboljšaju kvalitet obrazovanja u Novom Pazaru. Dugopoljac je ovim povodo za sutra najavio konferenciju za novinare, na kojoj će, zarad važnosti da javnost zna istinu,biti prezentovani detalji projekta rekonstrukcije i adaptacije OŠ „Stefan Nemanja.

 

Podeli