Društvo

Lekari očne bolnice na svetskom kongresu u Lisabonu

Evropska očna bolnica u Skoplju  veliku brigu posvećuje tome da pacijenti budu zadovoljni a sve to postiže stručnošću, stalnim usavršavanjem,  praćenjem i uvođenjem savremenih tehnoloških dostignuća.

Kako ističu u Evropskoj očnoj bolnici već je ustaljena praksa da eminenti lekari tog regionalnog oftalmološkog centra drže predavanja i učestvuju u zajedničkim projektima na prestižnim kongresima u zemlji i Evropi. Poslednji takav organizovan je u Lisabonu.

‘’Medicina nesprestano napreduje i uvek se javlja nešto novo, bilo da se radi o novim tehnikama kada su operativni zahvati u pitanju, nova aparatura I tehnologija I mnoge druge novine  a mi u Evrospkoj očnoj bolnici se trudimo da  pratimo sve najsavremenije medicinske trendove a sve u cilju dobijanja visokih rezultata u lečenju naših pacijenata. Tako smo početkom ovog meseca u Lisabonu u Portugaliji prisustvovali velikom kongresu na kojem smo i mi predstavili sve ono što radimo i  rezultate koje postižemo. Učešće na ovakvim eminentnim skupovima u oblasti oftalmologije uzimaćemo I ubuduće’’ kaže direktor Evrospke očne bolnice I vodeći hirurg dr Salih Bozkurt.

Lekari očne bolnice održali su I nekoliko predavanja na pomenutom kongresu.

’’Reč je dakle o redovnom kongresu koji organuzuje Evropsko udruženje za refraktivnu hirurgiju I održava se svake godine kao redovan događaj. Evropska očna bolnica se trudi da aktivno učestvuje na takvim I sličnim kongresima I tom prilikom da predstavi svoja dostignuća I novine zabeležene u poslednjoj godini. To je bio slučaj I sa ovim kongresom održanim u Lisabonu početkom oktobra na kom je Dakle I Evropska očna bolnica imala svoje predstavnike a naši lekari I držali izlaganja na određene teme. Jedna od tema ticala se radijalne keratotomije odnosno o tretmanu kod keratokonusa što je veoma zanimljivo I gde se svakodnevno postižu novi rezultati čaki u evropskim okvirima. Druga tema ticala se ishoda kod teških, komplikovanih slučajeva I operacija  kataratke. Teme koje smo izlagali bile su opšte prihvaćene od kolega, što je nama posebno drago imajući u vudu da je reč o lekarima najvišeg nivoa’’ kaže doktorka Biljana Ivanovska Adžijevska.

Podsećamo da je Evrospka očna bolnica u Skoplju otvorena pre 7 godina te da predstavlja regionalni oftalmološkicentar. U ovubolnicu koja ima svoja predstavništva u Novom Pazaru I Prištini odlaze pacijenti iz Sandžaka, sa Kosova iz zemalja u okruženju a sve češće I iz zemalja zapdne Evrope.

Senada Kalić

Podeli