Društvo

PIO fond nastavlja dobru saradnju sa penzionerima

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1.oktobar Međunarodnim danom starih osoba, a mjesec oktobar starim licima, pa je tim povododom direktor Filijale PIO fonda u Novom Pazaru, Mirsad Abdurahmanović , posjetio Udruženje penzionera Novi Pazar, kada su razgovarali o daljoj saradnji i što boljem unapređenju njihovih odnosa.

Srbija se kao i većina država Evrope i svijeta susreće sa izazovima starenja stanovništva, a podatak da u Srbiji ima 1,3 miliona stanovnika koji imaju preko 65 godina, našu zemlju svrstava na 13. mjesto u Evropi. Filijale PIO fonda iz Novog Pazara u svim svojim aktivnostima, uvijak planira  i u prvi plan stavlja Udruženje penzionera Novi Pazar, na koje se oni sa zadovoljstvom odazivaju.

Udruženja penzionera Novi Pazar iskazuje veliku zahvalnost Filijali PIO fonda, kao i direktoru PIO fonda u Novom Pazaru, Mirsadu Abdurahmanoviću, jer su u toku ove, kao svih prethodnih godina , obezbijedili ogrevno drvo , pozajmice skoro svim penzionerima, organizovali izlete , te razna takmičenja.

Jedna od članica Udruženja penzionera Novi Pazar, Šadija Dazdarević je i  dobitnica nagrade na Osmoj olimpijadi treće dobi. Kaže da je posebna na tu nagradu ponosna, jer je to zahvalnica i njoj, ali i njenom Udruženju i njenom Novom Pazaru.

Iz Filijale PIO fonda Novi Pazar poručuju da će i dalje nastaviti  sa svim aktivnostima kao i do sada, a penzioneri poručuju da će nastaviti da se i dalje druže, jer kako kažu Udruženje penzionera je njihova druga kuća, a međusobno druženje njihova nova snaga i pokretčka energija.

 

I. Hodžić

 

Podeli