Politika

Svečani doček za Erdogana ispred Palate Srbija, počeo sastanak dvojice predsednika

Ispred Palate Srbija priređen je svečani doček turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu koji će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U Palati Srbija sastaće se delegacija dve države, posle čega će biti potpisani međudržavni sporazumi i konferencija za novinare Vučića i Erdogana.

Dvojica predsednika obratiće se potom učesnicima Poslovnog foruma Srbija-Turska.

Erdgoan bi trebalo da razgovara i s predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Turskog zvaničnika dočekali su i članovi Vlade Srbije. Dvojica predsednika prvo razgovaraju u četiri oka a nakon toga uslediće sastanci dve delgacije i potpisivanje više sporazuma između Srbije i Turske.

Dva predsednika obratiće se zatim medijima na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Vučić i Erdogan učestvovaće, nakon toga, na zatvaranju Poslovnog foruma Srbija-Turska, gde će se obratiti učesnicima i prisustvovati ceremoniji potpisivanja Memoranduma o razumevanju.

Tokom dana, predsednici bi trebalo da prošetaju i Kalemegdanom.

U čast Erdogana, u Palati Srbija priređena je postavka u kojoj se nalaze dokumenta iz 17, 18. i 19. veka, među kojima su hatišerifi, ustavi, mape, dilpomatska prepiska na strarom turskom i srpskom jeziku.

Drugog dana posete, Erdogan će posetiti Novi Pazar koji je ukrašen bilbordima s njegovim likom i zastavama Srbije, Turske i bošnjačkom zastavom.

Izvor : N1, Novosti, RTS

Podeli