Politika

Skupština: usvojene izmene završnog računa

Skupština grada Novog Pazara na današnjem redovnom zasedanju usvojila je odluku o izmenama i dopunama završnog računa budžeta grada za tekuću godinu. Prema obrazloženju izvestioca, takva odluka odnosi se na izmenu redosleda projekata, a na osnovu pozitivnih preporuka Državne revizorske institucije.  Odbornik vladajuće koalicije Fahrudin Đekic je objasnio da su u pitanju samo izmene tehničke prirode, te da će sve to transparentno biti objavljeno na sajtu Grada. Izmenjena odluka je usvojena sa 26 glasova ZA i 6 PROTIV.

Skupština je usvojila i odluku o izradi izmena i dopuna plana detaljne regulacije za deo centra naseljenog mesta grada sa naseljima: Ćukovac, Gradski centar, Gornji i Donji Lug, Parice, Poila, Donji i Gornji Selakovac, naselje iznad Velikog groblja, Bukreš, Potok, deo naselja Semenjača, naselje Varoš Mahala, Šestovo i Jalija.

Ono što je ujedinilo glasove svih danas prisutnih odbornika su izmene i dopune odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine grada Novog Pazara. Jednoglasno je usvojena odluka, kojom se ove takse oslobađaju, ne samo korisnici socijalnih davanja, već i, ukoliko su bolesni, i članovi njihovih užih porodica.

S.Lj.

Podeli