Kultura

Jazz spektakl u Novom Pazaru

Kulturni centar Novi Pazar u srijedu 27. septembra organizuje džez koncert u okviru kog će nastupiti popularni saksofonista, franscuski džezer i virtuoz, Igo Aftuš.  Zajedno sa njim nastupiće kavartet Uglješe Novakovića.

Ova muzička poslastica dio je turneje koja obilazi deset gradova Srbije, a koja nosi naziv “L tur de Sax”. Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg iskustva, ove godine je dupliran broj gradova u kojima nastupa perspektivni muzičar, Aftuš.

On će u okviru mini saksofonskog karavana nastupiti i za novopazarske ljubitelje kvalitenog zvuka i džez ritma. ” Pored toga što je on jedan od najperspektivnijih saksofonista u Evropi, on je poznati i po tome što ne neguje samo Jazz muziku, već vrlo često izvodi i šansone, pop muziku, rege, soul, pa će biti raznovrsno i zanimljivo “, rekao je ispred Kulturnog centra , Aladin Imamović.

Ovaj svojevrsni džez održava se u organizacij Francuskog instituta uz pomoć societe general banke. Ovaj svojevrsni džez održava se u organizacij Francuskog instituta uz pomoć Societe Generale banke. Ulaz na koncert koji se održava u Domu omladine je slobodan.

Podeli