Kultura

Svi bibliotekari na jednom mjestu

U Narodnoj biblioteci “ Dositej Obradović” u Novom Pazaru, održan je okrugli sto na temu “Kapi zavičaja –  Česme”. Cilj današnjeg okupljanja velikog broja bibliotekara iz Srbije i Crne Gore bio je razmjena informacija, novih ideja, te da zajedno pronađu najlakši način kako da prikupljeno znanje učine upotrebljivim, korisnim i dostupnim  svim svojim sugrađanima.

Prema riječima direktora Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”, Elijasa Rebronje, okrugli  sto “Kapi zavičaja –  Česme, je povod više da se usklade planovi i aktivnosti kada je u pitanju rad biblioteka ali i zavičajnog odjeljenja.

Iako su u Kraljevu ne postoje česme o kojim se danas razgovaralo, poziv za ovaj okrugli ih je izuzetno  obradovao, istakla je bibliotekarka Narodne biblioteke “Stefan Prvovenčani” iz Kraljeva, Marijana Jakšić.

Bibliotekarka Narodne biblioteke “Vuk Karadžić” Prijepolje, Hajrija Džigal – Kriještorac ističe da su ovakvi događaji jako korisni kako bi se se prikupljeno znanje učinilo korisnim, upotrebljivim i dostupnim svim svojim sugrađanima.

Planovi Narodne biblioteke ”Dositej Obradović”su mnogostruki, a kada je konkretno riječ o Zavičajnom odjeljenju, prema riječima direktora biblioteke Elijasa Rebronje, za 2018. godinu u planu su izdavanje elektronskih knjiga, foto albuma, kao i izdavanje knjige pod nazivom “ Hiljadu poznatih Pazaraca”.

 

I.Hodžić

Podeli