KulturaVesti

“Fosil sumnje” večeras u Novom Pazaru

Nekoliko puta nagrađivana zbirka poezije Ajtane Dreković „Fosil sumnje“ biće promovirana večeras u Kulturnom centru u Novom Pazaru, sa početkom u 19.30h.
Ajtana (1991, Tutin) živi i radi u Tutinu. Master filolog je srpske književnosti i jezika.

Njene istraživačke radove iz oblasti književnosti objavljivali smo u časopisu „Bošnjačka riječ“, tako da, bez subjektivnosti u stavu, može se reći da se radi o jednom obrazovanom i talentovanom mladom kadru. Tutinci su to prepoznali i Ajtani “otvorili vrata” da svoje znanje prenese društvenoj zajednici kao profesor srpskog i bosanskog jezika u Gimnaziji u tom mestu.

Organizator Ajtanine zbirke poezije „Fosil sumnje“ je Kulturni centar Novi Pazar, a realizuje je u okviru svečane dodjele nagrade „Aladin Lukač“, pošto je ista nagrađena ove godine na konkursu za Književnu nagradu „Aladin Lukač“ za zbirku pjesama objavljenu u 2016. godini, autora do 27. godina.

Od jedanaest nagrada „Aladin Lukač“, čiji su dobitnici iz različitih gradova bivše Jugoslavije, tri su ostale na teritoriji Sandžaka – dvije u Novom Pazaru (Nadija Rebronja, „Ples morima“ i Ajša Bahović, „Pustinja prošlih dana i ova zrna sad”) i jedna u Tutinu (Ajtana Dreković, „Fosil sumnje“).

Podeli