Svet

Eksplozija u londonskom metrou, reč o terorističkom aktu

Najmanje jedna osoba zadobila je opekotine lica u eksploziji u vozu londonskog metroa na stanici “Parsons grin”. Sve druge povrede nastale u stampedu zbog opšte panika na stanici. Policija proglasila eksploziju “terorističkim incidentom”.

Londonska policija zvanično je proglasila “terorističkim incidentom” eksploziju u vozu na londonskoj metro stanici “Parsons grin”. Tokom popodneva će biti održan sastanak Komiteta za hitna delovanja koji će voditi britanska premijerka Tereza Mej.

Dopisnica RTS-a iz Londona javlja da je na stanici u jugozapadnom Londonu eksplodirala bela plastična kofa, ali se još ne zna šta se u njoj nalazilo, javlja dopisnica RTS-a iz Londona.

Očevici koji su od eksplozije bili udaljeni samo nekoliko desetina metara govore o zapaljivoj kugli, koja je, koliko se za sada zna, ranila jednu osobu koja je zadobila opekotine lica. Sve druge povrede nastale su u stampedu koji je potom usledio pošto je na stanici u jugozapadnom Londonu nastala opšta panika, navodi dopisnica RTS-a.

Delovi londonskog metroa su zatvoreni, a teško naoružana policija je na licu mesta.

AP prenosi da je londonska policija saopštila da je “veći broj” ljudi povređen i da policijske snage zadužene za borbu protiv terorizma vode istragu.

Rojters navodi da je Mejova u saopštenju u kojem najavljuje sastanak Komiteta, poznatog kao “Kobra”, navela da su joj “misli uz povređene u ‘Parsons grinu’ i spasilačkim službama, koje još jednom brzo i hrabro odgovaraju na teroristički incident”. U prekidu je saobraćaj u podzemnoj železnici između stanica “Erls kort” i “Vimbldon” pošto vozovi prolaze kroz stanicu u kojoj je došlo do incidenta.

 

Izvor: RTS

 

 

 

 

 

Podeli