Društvo

Uskoro trajno rješenje problema

Na ulicama Novog Pazara sve je više pasa lutalica, pa samim tim su učestaliji i napada na ljude. Obzirom da zakon ne dozvoljava hvatanje i ubijanje pasa , a za azile i adekvatan smještaj nema dovoljno sredstava, nalaze se načini za rješavanje ovog velikog problema. Javno komunalno preduzeće “Gradska čistoća” iz Novog Pazara je na dobrom putu da trajno riješi ovaj problem.

Kriterijumi za humano hvatanje pasa lutalica, njihov tretman i  smještaj iziskuju puno sredstava. Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ iz Novog Pazara je sve do januara 2016. godine poslovala sa službom “ZOO higijena”, a sve u cilju rješavanja problema kada su u pitanju psi lutalice. Prema riječima generalnog direktora JKP “Gradska Čistoća” Emina Omerovića, zbog tužbi i krivičnih prijava velikog broja građana Novog Pazara, bili su primorani da od 1. Januara 2016. godine, ukinu službu “ZOO higijene”, jer nisu zadovoljavali sve potrebne zakonske kriterijume. Na sreću građana Novog Pazara ali i angažovanosti  JKP „Gradska čistoća“, rješavanje problema pasa lutalica je na pomolu.

„ U dogovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara, prije dvije nedjelje smo potpisali Ugovor sa firmom iz Beograda, a koji imaju predstavništvo u Vrnjačkoj Banji, koja ima sve licence i dozvole, prihvatilišta i kafilerije, obučene ljude za humano hvatanje i tretman pasa“ – istakao je direktor JKP “Gradska Čistoća” Emin Omerović.

Direktor JKP “Gradska čistoća” Emin Omerović vjeruje da će do kraja godine ovaj veliki problem grada biti riješen. Takođe dodaje da sem ovih  aktivnosti, postoje i drugi planovi ovog  Javnog komunalnog preduzeća, a sve u cilju kvalitetnijeg života u gradu.

 

I.Hodžić

Podeli