Društvo

Stanje ranjenog policajca stabilno

Opšta bolnica u Novom Pazaru,konkretno hiruško odeljenje, u potpunosti je opremljeno kako tehnički tako i kadrovski za zbrinjavanje pacijenata,ali kada je kod nekih slučajeva potrebno dalje dijagnostičko terapijsko lečenje ili hiruški tretman,koji iziskuju tercijalni nivo,ti se pacijenti upućuju u kliničke centre u Kraljevu,Kragujevcu i Beogradu.

“Saradnja naše Opšte bolnice sa ovim zdravstvenim ustanovama je odlična tako da smo mi u stalnom kontaktu sa njihovim lekarima i u svakom ternutku od njih dobijamo tačne informacije kako se pacijent kojeg smo uputili kod njih na dalje lečenje oseća i kakvo je njegovo stanje” kazao je hirurg dr Enes Zogić.On je kao primer naveo slučaj policajca Dragana Čekanovića koji je,da podsetimo, u četvrtak,7.septembra ranjen dok je bio na dužnosti i kog je on te kritične večeri primio na hiruško odeljenje Opšte bolnice i odmah operisao nakon čega je,kada je pacijent stabilizovan,indikovan transport na VMA gde se i sada nalazi.

Po rečima dr Zogića koji je pre podne kontaktirao lekare sa VMA,policajac Dragan Čekanović je van životne opasnosti.Njegovo zdravstveno stanje je stabilno,on je u svesnom stanju i dosta bolje se oseća i nije bilo potrebe za ponovnom hiruškom intervencijom.

„Informacije koje kruže da je policajcu Čekanoviću ponovo rađena operacija nisu tačne“ naglasio je dr Zogić i još jednom potvrdio da je operaciju izvršio on kao dežurni lekar te noći nakon čega ga je uputio na dalje lečenje na VMA.

Inače,da podsetimo, policija  je za ovo krivično delo uhapsila osumnjičenog DŽ.K. iz Novog Pazara  kome je određen pritvor do 30 dana.

B.B.

Podeli