Društvo

Stalni prijem u službu profesionalnih vojnika

 

Vojska Srbije postaje jedan od najvećih poslodavaca uvođenjem kontinuiranog prijema u službu profesionalnih vojnika do popune potrebnih radnih mesta. Kandidati se mogu prijaviti svakog radnog dana u vojnim poštama koje su navedene u spisku na sajtu Ministarstva odbrane.

Reč je o prijemu  vojnika iz evidencije regionalnih centara  Ministarstva odbrane. Potencijalni kandidati treba da budu državljani Republike Srbije, koji su vojni rok odslužili sa oružjem  i da su mlađi od 30 godina. Ovo će, međutim, biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka, koji se nalaze na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka.

Obrazac prijave za profesionalnog vojnika kandidati mogu popuniti i podneti svakog radnog dana, u vremenu od 8 do 14 časova, u vojnim poštama  koje su navedene u okviru konkursa.

Sa najboljim kandidatima biće zaključeni ugovori o radu na određeno vreme i biće primljeni u jedinice Vojske Srbije  na period od 6 meseci uz mogućnost produženja ugovora na naredne tri godine. Ugovori se dalje mogu produžavatki sve do navršenih 40 godina života.

Zainteresovani dodatne informacije o potrebama za prijemom po rodovima i mestima službovanja mogu da dobiju na sajtu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

 

Podeli