Društvo

Svečana dobrodošlica za prvake Gimnazije

Novopazarska Gimnazija ove godine upisala je 300 novih đaka. Za njih je priređena svečanost povodom prvog nastavnog dana.

Prvi dan za nove đake Gimnazije je bi drugačiji. Posle osmog razreda i nakon položenog prijemnog ispita, učenici upisuju željenu srednju školu. Upisati Gimnaziju je privilegija, kazali su nam oni koji su danas krenuli u prvi razred ove škole.

“Gimnazija je već neko vreme bila moj san, već od sedmog razreda, tako da sam srećna što sam je upisala”, istakla je Sara Mulić.

“Moja prva želja bila je da upišem Gimnaziju, jer je to najelitnija škola u gradu, i želja mi se ispunila”, kazao je Ridvan Tutić.

“Gimnazija je najbolji izbor koji imamo u gradu i sa njom su nam sva vrata, za dalje školovanje, otvorena”, rekla je Benida Ramović.

Ovakav doček iznenadio je i učenike.

„Doček je bio fenomenalam. Nešto što se očekuje od najprestižnije škole u gradu“ istakli su prvaci.

Prvi razred u Gimnaziji upisalo je 300 učenika. Direktor ove škole Nermin Dražanin istakao je, koliko je bitno da se svi oni osećaju kao deo porodice.

„Želimo da od prvog dana shvate ozbiljnost ove ustanove. Mi kao ustanova želimo da im raširimo krila, da ih osnažimo znanjem, i da ih kao i prethodne generacije pustimo da lete u svet znanja na univerzitete širom naše države“, dodao je Dražanin.

On je poželeo dobrodošlicu prvacima , a želja mu je da i ova generacija bude bolji temelj i oslonac budućim đacima koji će upisati Gimnaziju.

A. Ademović

 

Podeli