Društvo

Bajramske hedije Otvorene ruke

Članovi Udruženja građana Otvorena ruka podelili su 100 paketa sa osnovnim životnim namirnicama svojim korisnicima u sklopu svojih humaniatrnih aktivnosti povodom Kurban Bajrama. Građani Novog pazara koji su dobili bogate pakete veoma su bili zadovoljni ovo Udruženje misli na njh posebno pred ovako značajan i drag praznik kakav je Kurban bajram.

Muratka Kadrić i njen muž imaju dvoje dece. Nijedno od njih nije zaposleno, žive od socijalne pomoći. Porodica Kadrić koristi usluge Otvorene ruke već 3 godina. Kako kažu osnovne životne namirnice, koje dobiliu su za njih od velikog značaja, jer će im pomoći da lakše proslave predstojeći Kurban Bajrama.

U sličnoj situaciji je i Muamhed Ahmetović, koji ne zna šta bi radio da mu Otvorena ruka nije pomogla.

Poslednjih nekoliko dana Otvorena ruka raznim humantirnim akcijama obeležila je Kurban bajram. Podeljene su namirnice u nekoliko navrata, garderoba sa Letnjeg vašara, a i kurbansko meso.

“Trudimo se da pomognemo svima, koji su socijalno ugroženi. Više puta smo delili osnovne životne namirnice. Obezbedili smo oko 200 porodica. Želim da iskoristim priliku da našim članovima, ali i svim građanim islamske veroispovesti čestitam predstojeći Kurban bajram”, rekla je isored ove humanitarne organizacije Senida Bačevac

Bajramska podela paketa sa osnovnim životnim namirnicama je za Otvorenu ruku već tradicionalna aktivnost. Od samog osnovanja ovo udruženje pomaže socijalno ugrožene uoči jednog od najvećeg muslimanskog blagdana.

Podeli