DruštvoPolitika

Ljajić: Najbolja turistička godina do sada

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas na Kopaoniku zabavni “Avantura park”.

Kako je istakao prilikom obilaska, park će dodatno obogatiti turističku ponudu planine, učiniti je raznovrsnijom I ostvariti osnovni cilj  da Kopaonik bude celogodišnja turistička destinacija s obzirom da je tokom prethodne skijaške sezone ostvaren prihod za 24 odsto veći od prošle godine, za koju se smatralo da je rekordna.

’’Sigurno da će i ovaj “Avantura park” dodatno obogatiti turističku ponudu Kopaonika, ostvariti osnovni cilj  da Kopaonik zaista bude celogodišnja turistička destinacija. Drugi cilj jeste da privučemo što veći broj stranih turista i gostiju na Kopaonik ’’ kazao je Ljajić.

On je izrazio očekivanje da će započeti radovi na izgradnji višeetažne garaže sa heliodromom, kao I završetak dodatnih sadržaja kakvi su veštačka stena za planinare,teretana na otvorenom, te da će do početka zimske sezone, biti osvetljena još jedna skijaška staza naGrebenu.

 

Bogatija turistička ponuda

Iza projekta  ’’Avantura park’’ prema rečima vršioca dužnosti direktora JP Skijališta Srbije Dejana Ćike stoje Vlada Srbije I resorno ministarvo.

’’Na ovaj način smo obogatili ponudu Kopaonika sa još jednim adrenalinskim sadržajem. Vrednost ove investicije je 9.8 miliona dinara I očekujemo da će značajno doprineti samom utisku koji Kopaonik ostavlja na goste’’ kazao je Ćika.

 

Ljajić: Regionalne turističke organizacije šansa za okolne opštine

Ministar Ljajić je kazao da opštine koje gravitiraju Kopaoniku, među kojima i Novi Pazar, imaju šansu jedino ukoliko se udruže kroz regioanalnu turističku organizaciju sa kompletnom turističkom ponudom.

’’Kopaonik je šansa za ceo turistički region I ono na čemu  mi insistiramo jeste udruživanje opština u regionalne turističke organizacije. Niko sam za sebe nema  takvu turističku ponudu da može da bude dovoljno atraktivan za veliki broj turista koji  dolaze ovde’’ kazao je Ljajić I dodao da postoji  ideja da se osam oštrina koje se nalaze u podnožju Kopaonika  udruže I formiraju regionalnu turističku organizaciju.

Ljajić je na kraju izrazio očekivanje da će turistička godina, bez ikakvesumnje, biti najbolja do sada, I naveo zabeležen rast deviznog priliva od čak 13 odsto, u odnosu na minulu godinu i istakao da se turizam bliži zacrtanom cilju od 1,2 milijarde evra čistog deviznog priliva od stranih turista.

Senada Kalić

Podeli