Društvo

U ovoj godini oko 150 kazni motociklistima

Od početka ove godine u Novom Pazaru zabilježen je manji broj saobraćajnih nezgoda, u odnosu na predhodnu, u kojima su učestvovali dvotočkaši. Saobraćajna policija redovno sprovodi kontrolu motociklista sa akcentom na brzinu i nošenje zaštitne opreme.

Dvotočkaši su, pored pješaka, najosjetljivija kategorija učesnika u saobraćaju pa su i posljedice nezgoda veoma teške. U poslednjih nekoliko dana na ulicama grada i prigradskih naselja dogodile su se dvije saobraćajne nezgode sa učešćem motociklista. Stradaju uglavnom mlade osobe i neiskusni vozači. Saobraćajna policija preduzima sve mjere kako bi njihova vožnja ostala u granicama bezbjednog odvijanja saobraćaja.

“U toku 2017 godine na području koje pokriva PU Novog Pazara kažnjena su 93 vozača dvotočkaša zbog nenošenja kacige. Zbog drugih prekršaja koje su počinili, sankcionisano je oko 57 vozača”, rekao je viši policijski inspector Safet Avdović.

Poseban problem predstavljaju maloljetni vozači koji sebe doživljavaju kao štićenike sopstvenih godina, odnosno da im je sve dozvoljeno i da za njih ne postoji kazna.

Prvih sedam mjeseci ove godine povoljni su kada je bezbjednost saobraćaja u pitanju od istog perioda prošle godine.

A. Ni.

 

Podeli