Društvo

Radnici Zelenila uređuju korito Jošanice

Radnici Gradske čistoće počeli su sa uklanjanjem korova iz korita Jošanice. Problem predstavljaju nesavesni meštani koji stvaraju divlje deponije u naselju Jaklja, a i bacaju otpad u reku.

Jošanica danas je na nivou potoka. Ova nepredvidiva reka je prošle godine u dva navrata pretila da poplavi naselja u okolini. Međutim to meštane nije opametilo već i dalje stvaraju divlje deponije pored Jošanice i još uvek bacaju razno smeće u  reku. Građani  sa kojima smo razgovarali kažu da se nesavesnim postupcima pojedinaca njihov životni prostor uništava.

Radnici Gradske čistoće održavaju  grad čistim i urednim. Sređuju se zelene površine u Novom Pazaru. Trenutno se radi na uklanjaju korova iz korita reke Jošanice.

„Radnici Zelenila počeli su da rade na uklanjaju korova sa ukorićenog dela reke Jošanice. Očekujem da ćemo ovaj posao u skladu sa našim kapacitetima brzo završiti“, rekao je ispred ovog javnog preduzeća Dino Skenderović.

Divlje deponije se stalno stvaraju u celom gradu, međutim, radnici Gradske čistoće mogu samo da apeluju na građane da vode računa o životnoj okolini.

„Mi možemo samo da očistimo i da apelujemo na građane da ne bacaju smeće, a na dtugim nadležnim institucijama je da ovakvo nesavesno ponašanje sankcionišu“ , dodaje Skenderović.

Radnici Zelenila ovih dana su angažovani na više lokacija. Pored redovnih aktivnosti, na zahtev javnih preduzeća održavaju se svi sportsko-rekreativni tereni u gradu.

 

Podeli