Sport

Doskorašnji superligaši na startu PLS: Novi Pazar – Metalac

Prva liga Srbije u fudbalu sa 16 klubova startovaće 19. avgusta, a Novi Pazar će u prvom kolu dočekati ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca, odlučeno je žrebom u Staroj Pazovi.

Posle duela sa doskorašnjim rivalom iz elitnog ranga, Pazarce očekuje utakmica sa ČSK Pivarom u Čelarevu, a onda na Gradski stadion dolazi Jagodina, koja je prošle godine ispala iz superligaškog takmičenja.

Četvrto kolo donosi Plavima gostovanje beogradskom Sinđeliću, koje će prethoditi vezanim mečevima na domaćem terenu protiv TSC-a iz Bačke Topole i kragujevačkog Radničkog 1923, sa kojim će Novi Pazar posle dve sezone ponovo nastupati u istoj ligi.

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, a 15. po redu, zakazano je 25. i 26. novembar, kada će Novi Pazar gostovati Budućnosti iz Dobanovaca.

Prolećni deo sezone u drugom stepenu takmičenja počeće 10. marta duelima 16. kola, a poslednje 30. kolo biće odigrano 31. maja.

Ekipe koje zauzmu prvo i drugo mesto na prvoligaškoj tabeli plasiraće se u Super ligu Srbije, dok će se četiri najslabija tima preseliti u niži rang.

M. Minić

Podeli