Politika

SZS: MUP krši Zakon

Stranka za Sandžak ocjenjuje da Ministartvo unutrašnjih poslova krši Zakon o putnim ispravama i Zakon o državljanstvu time što u biometrijskim pasošima, koji se izdaju Bošnjacima, u rubrici za državljanstvo stoji odrednica „srpsko“, a ne „državljanstvo Republike Srbije”. Zaštitnik građna je obavijestio ovu stranku da je skrenuo pažnu na to da u slučaju Repblike Srbije nijednim propisom nije uređeno da se državljanstvo upisuje kao “srpsko” i da se propust mora ispraviti.

U Stranci za Sandžak se mjesecima bore, da kako kažu, isprave propust u biometrijskim pasošima, jer su prema njihovoj ocjeni i Bošnjaci ali i pripadnici drugih manjinskih zajednice u našoj zemlji predstavljeni kao Srbi. Predsjedniku ove stranke Fevziji Muriću dopis pristigao od zaštitnika građana uliva nadu da će ova greška biti ispravljrena.

Zaštitnik građana u dopisu navodi da je ministarstvo obavješteno da nema pravnog osnova da se u putnu ispravu upisuje „srpsko” državljanstvo. Iz ministarstva su ranije ovoj stranci odgovorili da su putne isprave urađene po međunarodnim standardima

U stranci za Sandžak vjeruju da će nakon što je ustanovljeno da je napravljen propust on biti i ispravljen od strane nadlježnih organa.

A. Ni.

https://www.youtube.com/watch?v=h77copWJndE

Podeli