Povećan broj pacijenata Hitne službe

Oscilacije u temperaturi uzrok su povećanog broja pacijenata u Hitnoj Službi. Kako ističe načelnica ove službe Misala Islamović Aličković, pored hroničnih bolesnika bilo je i dosta radnika i dece sa raznim povredama.

Temperaturne razlike veoma se teško podnose, naročito se to odnosi na starije osobe i one koje imaju hronična oboljenja. Načelnica ove službe Misala Islamović Aličković kaže da se uglavnom javljaju srčani bolesnici, kao i pacijenti sa plućnim obeljenjima. Ona savetuje uzimanje terapije na vreme ali i vođenje računa kako se odevamo.

“Ovih dana treba voditi računa o ishrani i unosu tečnosti kao i o oblačenju, jer su sada niže temperature, naročito u večernjim i jutarnjim satima. Nemože više kratak rukav već treba zaštititi svoje telo, kako bi se preprodilo ovo prelazno vreme, jer ponovo najavljuju tropske vrućine. Jer više nismo u umerenoj zoni već su i kod nas počele velike temperaturne razlike”, dodala je Islamović Aličković

Ona je takođe istakla da je ovih dana bio povećan i broj povreda kod dece i radnika.

”To su bili padovi, posekotine, lomovi ruku i nogu. Tako da apelujem na roditelje da obrate više pažnje na svoju decu. Bili su to padovi sa stepenica, rasekotine na glavi, povrede skočnih zlobova,” kazala je Islamović Aličković.

Islamović Aličkoviš ističe i da je zbog radova u krugu bolnice otežan rad Hitne službe. Ona apeluje na građane da ukoliko ne moraju ne parkiraju vozila blizu prilaza ovoj službi, kako bi kola Hitne pomoći mogla, po pozivu, brzo da odu na teren.

Alma A.

Podeli