Karamarinov: Novi Pazar prestonica balkanske atletike

Predsednik Balkanske atletske federacije (ABAF) Dobromir Karamarinov rekao je danas da je ponosan što je u Novom Pazaru, koji će tokom naredna dva dana biti domaćin 76. Prvenstva Balkana.

“Tu smo prvi put, ali sigurno ne i poslednji. Dugujemo zahvalnost gradonačelniku Nihatu Biševcu i direktoru Atletskog saveza Srbije (ASS) i potpredsedniku ABAF Slobodanu Brankoviću, mnogo toga uradili smo zajedno. Čestitam i Atletskom klubu Novi Pazar, napravili su sjajan posao. Ovo je najveće od 10 takmičenja u našem godišnjem kalendaru, što Novi Pazar čini prestonicom balkanske atletike”, rekao je novinarima Karamarinov.

Direktor ASS Slobodan Branković ocenio je da je Novi Pazar uz pomoć Vlade Srbije i ASS u prethodnom periodu uradio mnogo.

“Svi koji sumnjaju u sebe na primeru Pazara mogu videti da su čuda moguća. Ponosim se što sam deo te priče, a pre dve godine delovali smo kao čudaci kada smo verovali da ćemo srušiti brdo i napraviti velelepan stadion za atletiku i multifunkcionalan objekat. Dobijamo ozbiljan atletski centar, a verujem da će mnogi koje ćemo gledati sutra i prekosutra kasnije dolaziti ovde i na pripeme”, naveo je Branković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je siguran da će domaćin šampionata Balkana opravdati očekivanja.

“Ovo je istorijski trenutak za nas i najveća sportska manifestacija. Sve što smo napravili plod je dobre saradnje sa Vladom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i ASS, a naši atletičari su svojim rezultatima inicirali izgradnju stadiona”, kazao je Biševac.

“Pozivam ljubitelje sporta da dođu i uživaju, a ubeđan sam da će ovo biti povod da se još više mališana počne baviti sportom, pre svega atletikom. Neka se svi osećaju kao kod kuće i želim im što bolje rezultate”, dodao je on.

Atletičarka Novog Pazara i reprezentacije Srbije Amela Terzić izrazila je zadovoljstvo jer će trčati pred svojom publikom.

“Prekinula sam pripreme za Svetsko prvenstvo u Londonu da bih nastupila ovde. Iako imam balkanske medalje, ne znači da se neću boriti i ovog puta. Svaka trka naporna je i teška na svoj način i ne sme biti opuštanja. Najteže i najlepše je trčati pred svojom publikom, koja ti daje snagu da ne odustaneš do kraja. Drago mi je što će mnogi imati priliku da vide šta predstavlja atletika”, rekla je Terzić.

Prvenstvo Balkana u atletici počeće sutra u 9.30 i otvoriće ga sedmobojke trkom na 100 metara sa preponama, dok je svečano otvaranje zakazano za 16.00. Ulaz na Atletski stadion je slobodan.

M. Minić

Podeli