Društvo

Pohvalnice i novčane nagrade za novopazarske đake generacije  

 

Đaci generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola danas su nagrađeni pohvalnicama i novčanim nagradama koje su obezbedili grad Novi Pazar i privrednik iz ovog grada Halil Kuč. Priznanja je uručio gradonačelnik Nihat Biševac koji je tom prilikom istakao da su mladi budućnost našeg grada.

 Na svečanom prijemu u čast đaka generacije novopazarskih osnovnih i srednjih škola gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je i uručio pohvalnice i novčane nagrade, istakao je da će lokalna samouprava u narednom periodu uložiti dodatne napore kako bi učenici u ovom gradu imali što bolje uslove za školovanje.

“Vi ste sigurno budućnost ovoga grada, i Grad ima obavezu da nastavi još više u narednom periodu da odvaja sredstva za razvoj školstva i za poboljšanje uslova za odvijanje nastave, jer ste vi to svojim rezultatima i zaslužili.  Sutra kada budete završili svoje školovanje i postanete stručnjaci u svojoj struci siguran sam da ćete dati doprinos za dalji razvoj našeg grada. Želim vam puno uspeha u daljem školovanju i životu, još jednom vam hvala”, poručio je Biševac.

Učenici koje je škola proglasila đacima generacije ističu da je bilo potrebno mnogo truda i rada, ali da, kada se uči redovno, imate punu podršku roditelja, nastavnika i direktora, ništa nije teško. Nagrada i pohvalnica koju su dobili, kako kažu, predstavlja im veliku čast ali i podstrek za dalje usavršavanje.

Novi Pazar je uvek, na različite načine, nagrađivao najbolje učenike, brojnim priznanjima, nagradama i plaketama. Ovogodišnje novčane nagrade su znatno veće nego ranije, pa je šest najboljih učenika srednjih škola dobilo po 62.000 dinara, od kojih je Grad obezbedio 50.000 dinara, a ostatak sponzor, dok je 16 đaka generacije osnovnih škola nagrađeno sa po 37.000 dinara, od kojih je iz gradske kase izdvojeno 25.000 dinara i 100 eura koje je donirao privrednik iz ovog grada Halil Kuč.

Alma A.

 

 

Podeli