Društvo

Zašto je važno putno osiguranje

 

 

Samo dobro isplanirano putovanje garantuje pravi odmor. Svi koji se pripremaju za letovanje, pogotovu u inostranstvu, trebalo bi pre polaska da razmisle o putnom osiguranju.

Putno osiguranje se odnosi na osiguranje i medicinsku asistenciju koja je potrebna u slučaju iznenadne bolesti ili nesrećnog slučaja za vreme boravka u inostranstvu, kao i uslugu hitnog prevoza u Srbiju.

Polisa putnog zdravstvenog osiguranja može se zaključiti individualno, porodično ili grupno i treba je zaključiti pre putovanja u inostranstvo. Putno osiguranje možete kupiti i online uz samo par koraka.  Danas smo proveravali koliko je sve to komplikovano i koliko vremena treba da se izdvoji pre putovanja.

-Ovih dana je veliko interesovaje za putno osiguranje. Oni koji se plaše da je to administrativno komplikovano i da će izgubiti puno bvremena nisu u pravu. Sve se završi za pet minuta“, kaže Almasa Trubljanin, administrator osiguranja.

Ako se dogodi vanredna situacija  na letovanju, bolest ili neka druga nezgoda, potrebno je da vlasnik polise  odmah kontaktira Asistenstski centar za pomoć. Na maternjem jeziku dobiće sva potrebna uputstva i odgovarajuću pomoć. Osiguravajuće kuće u Novom Pazaru ovih dana dosta polisa putnog osiguranja prodaju i građanima koji putuju poslom ili turistički u Nemačku. Kažu, ponekad je to više nego u poznatije letnje turističke destinacije.

Podeli