Društvo

Vukove i Uskufijeve diplome dodeljene najboljima

Osnovna škola Jovan Jovanović Zmaj ispratila je još jednu generaciju vukovaca. Osim Vukovih, najboljim učenicima su dodeljene i Uskufijeve diplome. Proslavi njihovotg uspeha prisustvovali su, kako nastavnici i uprava škole, tako i ponosni roditelji.

To je bila svečanost za 12 najboljih, onih koji su odličnim uspehom i primernim vladanjem završili prvu i osnovnu etapu svog školovanja. Oni su ponos škole, svojih učitelja, nastavnika i naravno roditelja. Ahmed Kamberović, đak generacije, prvi je među najboljima.

”Osećaj je stvarno divan! To je onaj osećaj kad se ceo trud i rad isplate na kraju. Ovo nam je kao vetar u leđa za sve ove godine što smo radili i trudili se”, kaže Ahmed. On planira da posle srednje škole završi arhitekturu i namerava da ostane u svom gradu.

Osim Vukovih, najboljim učenicima uručene su i diplome Muhameda Hevaia Uskufija, koje dodeljuje Bošnjačko nacionalno vijeće.

Najlepše želje učenicima i iskrenu zahvalnost nastavnicima i upravi škole uputili su ponosni roditelji, koji su se potruduli za kompletnu organizaciju ove svečanosti. Njima je, u ime škole zahvalila direktorka Mersija Hamzagić, što su, kako je istakla, odgajili takvu decu.

Za ponos škole proglašene su Ilma Suljević i Aiša Halitović. Zaslužena priznanja, diplome i knjige na poklon dobili su i: Mirsada Sabitović, Suad Bondžuk, Emin Mahmutović, Emin Biševac, Dina Mehović, Ahmed Pulić, Damir Dolovac, Elma Hamidović i Almir Muminović.

S.Lj.

Podeli