Politika

Usvojen Plan generalne regulacije za Staru čaršiju

Izmena plana javnih nabavki za 2017. godinu, izmene i dopune Plana generalne regulacije za nekoliko centralnih delova Grada uključujući i Staru čaršiju, ali i odluka o stavljanju van snage odluke o prenosu prava korišćenja Gradskog stadiona fudbalskom klubu Novi Pazar neke su od najznačajnijih tačaka koje su usvojene na sednici Gradskog veća.

Prema rečima člana Gradskog veća Ervina Čašića, većnici su pred sobom imali 50 tačaka dnevnog reda, a najznačajnije su one vezane za izmenu plana javnih nabavki.

“Ovo je veoma bitno jer smo povećali sredstva za renoviranje osnovne škole “Stefan Nemanja”. Mi smo najpre predvideli sredstva za renoviranje jednog dela škole, ali smo uvideli da je neophodno da se cela škola sredi i rekonstruiše” – istakao je Čašić.

Od ostalih tačaka usvojeni su predlozi za donošenje Statuta grada Novog Pazara, odluka o dopuni pravilnika o orgabnizaciji i sistematizaciji radnih mesta Gradske uprave za naplatu javnih prihoda grada Novog Pazara. Takodje, doneta je odluka o planu detaljne regulacije mini hidroelektrane “Lozno”kao i odluke o izradu izmena i dopuna prostornog plana grada Novog Pazara.

K.R.

Podeli