Društvo

Savet za bezbednost grada usvojio Akcioni plan

Savet za bezbednost grada Novog Pazara jednoglasno je usvojio Akcioni plan za primenu Strategije bezbednog grada, koji će moći da se realizuje nakon usvajanja od strane Skupštine grada. Takođe, usvojen je i izveštaj Policijske uprave, prema kojem je bezbednosna situacija u Novom Pazaru bolja u odnosu na predhodnu godinu.

Predsednik Saveta za bezbednost grada Hajrudin Hajrović ovo zasedanje ocenio je veoma važnim, istakavši da će, iako Novi Pazar nema specifičnih bezbednosnih problema, primena Strategije doprineti stvaranju boljeg ambijenta za život svih građana.

Hajrović očekuje da će i Skupština grada, takođe jednoglasno usvojiti Akcioni plan sa brojnim projektnim aktivnostima kada su u pitanju: bezbednost i sigurnost građana i njihove imovine, bezbednost saobraćaja, porodica kao sigurno mesto bez nasilja, zdrav život, kvalitetan život za mlade i Savet za bezbednost koji radi u skladu sa potrebama sredine za sigurnošću.

”Bezbednost je skupa. U nju se mora investirtati i stalno ulagati. Naš doprinos je da ovim Akcionim planom sa ogromnim brojem aktivnosti, koje će podržati, siguran sam, veliki broj donatora i dobronamernih prema gradu i našim građanima, da će biti bolja situacija i po pitanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaj, po pitanju životne sredine i po pitanju lične imovinske sigurnosti građana Novog pazara”, rekao je predsednik Saveta za bezbednost grada Hajrudin Hajrović.

Savet za bezbednost grada na ovom zasedanju usvojio je i izveštaj Policijske uprave koji, kako je istakao Hajrović, statistički i realno ukazuje da je bezbednosna situacija u Novom Pazaru bolja u odnosu na prošlu godinu. Hajrović je izrazio nadu da će se takav trend nastaviti i ubuduće.

S.Lj.

Podeli