Društvo

Ozelenjavanje sekundarnih rečnih korita

Radnici Javnog komunalnog preduzeća ”Gradska čistoća”, radne jedinice ”Zelenilo”, zasadili su 170 tuja duž sekundarnih rečnih korita Raške i Jošanice. U skladu sa planom Odeljenja za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novi Pazar, predhodno uklonjeno ukrasno šiblje zamenile su tuje, a kako se najavljuje, akcija ozelenjavanja rečnih korita biće nastavljena.

Sekundarno rečno korito Raške, od hotela Vrbak, Ulicom Kej mira pa sve do ušća kod Zelene pijace sada krase tuje. One su zasađenje u završnoj fazi poslova na čišćenju rečnih korita.

”Radovi na ozelenjavanju, ne ometaju radove na ukorićavanju rečnih korita – kaže rukovodilac Radne jedinice ”Zelenilo” Jasmin Ahmetović. ”Mi to sinhronizovano radimo. Oni su u donjem toku, mi radimo od gornjeg toka. Jedan deo će biti malo složeniji, ali i oko toga ćemo se dogovoriti i na adekvatan način organizovati”, kaže Ahmetović.

Akcija ozuelenjavanja rečnih korita biće nastavljena – kažu nadležni. Najvljuju i da će radna jedinica Zelenilo i narednih dana intenziovno raditi na košenju svih javnih zelenih površina, uređenju grobalja i slično, kako bi sve u gradu bilo uređeno za predstojeći Bajram.

S.Lj.

Podeli