Društvo

U sredu počinje polaganje male mature

Bliži se polaganje male mature i upis u srednje škole. Prema školskom kalendaru za školsku 2017/2018 godinu završni ispit počinje u sredu 14. juna testom iz srpskog jezika. Test iz matematike radi se 15. dok je kombinovani test planiran za 16.jun. Svi testovi počinju u 9h. Nakon dva dana, 18.juna izaći će preliminarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova.

Osmaci iz osnovne škole Bratstvo kažu da spremni i da jedva čeakju d aupišu željenu srednju školu. Njih 176 polaće malu maturu od srede do petka. Za sve njih doirektor ove škole ima nekoliko saveta koji se uglavnom tiču oslobađanja od treme, ali i toga da ovaj ispit shvate ozbiljno jer im od njega “zavisi izbor željene škole”.

Nakon dva dana od polaganja kombinovanog testa, 18.juna izaći će preliminarni rezultati, na osnovu kojih će učenici imati okvirnu sliku o tome koju školu bi mogli da upišu na osnovu broja bodova. Konačni rezultati biće objavljeni 23.juna, a nakon toga kreće se sa predajom liste želja. Raspored učenika po školama izaći će 3.jula nakon čega sledi upis učenika u srednje škole 4. i 5. jula.

Drugi upisni krug za kandidate koji nisu upisani u prvom krugu, počinje 07.jula kada se predaje lista želja.

K.R.

 

Podeli