Društvo

Polaganje nemačkog jezika u Regionalnom centru za stručno usavršavanje

Regionalni centar za stručno usavršavanje Novi Pazar u saradnji sa Goethe institutom iz Beograda organizovao je polaganje nemačkog jezika. Svi koji su na vreme prijavlili ispit polagali su po planu i programu ovog instituta. Kako je istakao direktor Regionalnog centra Hajrudin Hajrović, od sada umesto u Beogradu naši građani moći će ovde da polažu ispite i dobiju sertifikate.

Nova faza saradnje između Regionalnog centra za stručno usavršavanje i Goethe instituta iz Beograda, gde se mogu dobiti sertifikati znanja za dobijanje radnih dozvola za sve naše građane koji žele da rade u Republici Nemačkoj, jeste i polaganje nemačkog jezika u Novom Pazaru. Prema rečima direktora ovog centra Hajrudina Hajrovića ovo je još jedan dokaz koliko se Regionalni centar trudi da pomogne svim građanima.

„Mi kao odgovoran grad i lokalna samouprava, zabrinuti i u želji da pomognemo svim građanima kako grada Novog Pazara tako i susednih opština, smo organizovali, Goethe je u našem centru u Novom Pazaru, gde se na potpuno kvalitetan način, po procedurama i planu i programu Goethe univerziteta polaže ispit. Naši građani više ne moraju da idu u Beograd da bi to obavljali. Doveli smo u naš centar Goethe institut i nastavljamo dalju saradnju za dobrobit svih građana Novog Pazara ali i susednih opština“, istakao je Hajrović.

On je naglasio i da će u narednih 15 dana krenuti sa letnjom školom nemačkog jezika gde će kursevi biti koncepirani po programu i standardu Goethe instituta. Kurs je namenjen svima koji žele da nauče nemački jezik.

Alma A.

Podeli