Sport

Amra i Amel spremni za Prvenstvo Balkana

Atletičari Novog Pazara Amra Terzić i Amel Džakovac nastupiće u subotu, 3. juna, na Prvenstvu Balkana za mlađe juniore i juniorke, čiji je domaćin biti Istanbul.

“Balkanska atletska asocijacija dozvolila je i pionirima da se takmiče u Turskoj, gde će imati priliku da ispune norme za Omladinski festival mladih Evrope (EYOF). Biće jaka konkurencija, domaćin ima odlične trkače”, rekao je novopazarski atletski trener Ermin Ziljkić.

“Amra je u dobroj formi, ima već dve norme za EYOF, na 1.500 i 3.000 metara, pa verujem da će dobro trčati, iako je dve godine mlađa od rivalki. Isto važi i za Amela, nadam se da može do norme za EYOF na 3.000 metara. Bio je blizu pre 10 dana na državnom prvenstvu u Beogradu”, dodao je on.

Terzić će u Istanbulu trčati na 1.500 metara, a startovaće u 16.55 po lokalnom vremenu, odnosno 15.55 po zapadnoevropskom.

“Očekujem brzu trku, nadam se još jedom ličnom rekordu i dobrom plasmanu. Do EYOF-a ću trenirati jako, kako bi i u Đeru bila što bolja. Što se rezultata na EYOF-u tiče, ne bih ništa prognozirala, videćemo u kakvoj ću formi biti tada, a zavisi i od konkurencije”, kazala je Terzić.

Džakovac će biti učesnik trke na 3.000 metara, koja će početi u 18.35 po vremenu u Turskoj.

“Bilo je dosta takmičenja, ima malo umora, ali u solidnoj sam formi. Priželjkujem da ispunim normu za EYOF i da budem dobro plasiran. U dosadašnjem delu sezone, najzadovoljniji sam trkom na 3.000 metara na državnom prvenstvu, malo mi je nedostajalo da ispunim kriterijum za Đer. Nadam se da mogu da idem ispod 8:50 minuta, što bi bio i rekord Srbije za starije pionire”, naveo je Džakovac.

Selekciju Srbije na šampionatu Balkana u Turskoj predvodiće selektor Edin Zuković.

M. Minić

Podeli