Sport

Pazarci protiv Kolubare za opstanak (petak, 19.00)

Rukometaši Novog Pazara dočekaće sutra Kolubaru iz Lazarevca, a igrač domaćeg tima Demir Crnovršanin veruje da će njegova ekipa u poslednjem 22. kolu Super B lige ostvariti pobedu.

“Porazi na poslednje dve utakmice su nam teško pali, ali vratili smo se u željeni ritam. Spremni smo i oprezni, jer smo poučeni prethodnim iskustvom i ne smeju nam se ponoviti Priboj i Zlatar. Nadam se da ćemo pokazati kvalitet i motiv, što je od presudnog značaja”, rekao je Crnovršanin.

Novopazarci su vezali dva poraza, pa se kolo pre kraja takmičenja nalaze u zoni ispadanja. Protiv Priboja na domaćem terenu u finišu su ispustili prednost od tri gola, dok du na gostovanju Zlataru u Novoj Varoši imali “plus četiri” u 50. minutu.

“Mlada smo ekipa i nemamo iskustvo, koje je presudno u takvim momentima”, priznao je Crnovršanin.

On je dodao da će njegovom timu biti lakše da trijumfuje uz podršku sa tribina.

“Publika ima veoma važnu ulogu, podrška nas motiviše da do kraja odigramo maksimalno. Kolubara nas je dobila u prvom delu sezone (31:25), ali pre svega zbog naših grešaka i neuigranosti, jer nam je malo ranije stigao tadašnji trener (Nikola Marković). Napredovali smo od tog perioda i nadam se pobedi”, rekao je Crnovršanin.

Na vrhu tabele su Mokra Gora iz Zubinog Potoka i beogradski Obilić sa po 31 bodom i te dve ekipe će sledeće sezone igrati u Super ligi. Iz Super B lige su već ispali desetoplasirano Vranje 1957 (17 bodova), Inđija (12) i Topličanin (3), a pridružiće im se trenutno deveti Novi Pazar (19) ili Sinđelić (20).

Da bi Novi Pazar ostao u ligi neophodna je pobeda nad Kolubarom, ali i da Priboj ne izgubi od Sinđelića u Beogradu.

“Priboj je rasterećen, nemaju nekih ambicija, pa ne znam šta da očekujem od te utakmice. Nadam se, ipak, da će pružiti maksimum i kvalitetom doći do pobede”, kazao je Crnovršanin.

Rukometna utakmica Novi Pazar – Kolubara igraće se u petak od 19 časova u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli