Društvo

Srednja škola “Novi Pazar“ od sada na novoj lokaciji

Učenici i profesori privatne Srednje škole „Novi Pazar“ proslavili su dan škole i ujedno predstavili svoj program rada, kao i uslove u novom školskom objektu koji se nalazi u naselju Bajevica.

Od prvog septembra polaznici smjerova u okviru privatne Srednje škole „Novi Pazar“ pohađaće nastavu u novom školskom objektu koji se nalazi na novoj lokaciji, u naselju Bajevica. Ovdje je ujedno smještena i Elitna osnovna škola „Bajevica“ koja postoji već dvije godine. Osnivač ovih obrazovnih ustanova, profesor dr. Šaban Muratović, kaže da organizovana svečanost ujedno verifikacija novog, dobro opremljenog, školskog prostora.

„Škola je opremljena amfiteatrima, laboratorijama, učionicama, svim onim što je normativ prilikom verifikacije. Na taj način dobili smo dozvolu od Ministarstva prosvete u onoj proceduri koja je neophodna za sve obrazovne institucije“, kaže osnivač dr. Šaban Muratović.

Svečanosti su prisutvovali prosvetni radnici, predstavnici škola u Novom Pazaru, privredne komore Srbije, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, zatim Udruženja nacionalnih manjina iz Mekedonije, univerziteta iz Niša, ali i predstavnici ambasada Tunisa i Alžira.  Jedan od smjerova u okviru ove privatne srednje škole jeste i Muzička škola čiji su polaznici na priredbi pokazali svoj talenat,  ali šta se to sve može naučiti u ovoj školi. Upis za ovu školu je već u toku.

Stručni profili koje nudi Srednja škola „Novi Pazar“, vezani su za ekonomiju, pravo, administraciju, tekstilstvo, kožarstvo, šumarstvo i obradu drveta, trgovinu, ugostiteljstvo i turizam, zatim za geodeziju i građevinarstvo, ali i važno istaći i smjer za kulturu informisanje i umjetnost. Jedana od smjerova jeste i gimnazija, opšti tip.

Ono što je zanimljivo da u sklopu istog objekta zainteresovani mogu pohađati i neki od fakulteta.

Podeli