Sport

Super B: Novi Pazar – Proleter 27:24

Rukometaši Novog Pazara pobedili su na svom terenu Proleter iz Zrenjanina sa 27:24 (15:13), u utakmici 18. kola Super B lige.

Najefikasniji kod Novopazaraca bio je Zlatko Rakić sa devet golova, a pratili su ga Aleksandar Milićević sa pet, Haris Mujčinović, Armin Kaltak i Almir Hamidović sa po tri, te Džemil Badić i Rejhan Arifović sa po dva gola.

Najbolji u redovima Zrenjaninaca bio je Marko Trninić sa devet golova, Gorjan Spahić i Branko Tomić dodali su po četiri, a Stanko Dimitrić, Slobodan Dimitrić i Branko Karanović po dva gola za Proleter.

Novovaroški Zlatar je u ovom kolu poražen od Kolubare u Lazarevcu sa 31:35, dok je Mokra Gora u Zubinom Potoku slavila protiv Priboja rezultatom 32:23.

Beogradski Obilić je lider takmičenja sa 28 bodova, leskovačka Dubočica 54 i Mokra Gora imaju po 27, a Proleter 22 boda. Zlatar i Kolubara osvojili su po 18, sedmoplasirani Novi Pazar 17, a van zone ispadanja je i Sinđelić iz Beograda sa 16 bodova.

Najugroženiji su Priboj i Vranje 1957 sa po 15, te Inđija sa 10 bodova, dok je poslednjeplasirani Topličanin sa tri boda odavno izgubio šanse da izbori opstanak.

Novi Pazar će u sledećem kolu gostovati Inđiji, Zlatar će biti domaćin Mokroj Gori, a Priboj ekipi Topličanina.

M. Minić

Podeli