Sport

Novopazarci spremni za Proleter (subota, 19.30)

Trener rukometaša Novog Pazara Nikola Marković rekao je da njegova ekipa spremno dočekuje utakmicu sa Proleterom na svom terenu i da ne razmišlja o drugom ishodu osim o pobedi u tom duelu 18. kola Super B lige.

“Odlično smo otvorili drugi deo prvenstva, doneli tri boda sa gostovanja protiv ekipa koje su možda bile u prednosti u odnosu na nas i sada smo iznad crte. Imamo najbolji raspored od timova koji se bore za opstanak, pa bi pobedama nad Proleterom, Pribojem i Kolubarom na domaćem terenu došli do željenog 21 boda i opstanka”, rekao je Marković.

Zrenjaninski Proleter je četvrti u elitnom takmičenju sa 22 boda, dok je Novi Pazar na osmom mestu i ima 15 bodova.

“Proleter, bivši finalista Kupa evropskih šampiona pokušava da se vrati na staze stare slave. Nemaju mnogo iskustva, njihov adut je mladost, a sa dosta energije vodi ih bivši kapiten reprtezentacije Momir Rnić. Možemo da odigramo dobro ili loše, ali bodovi moraju da ostanu ovde”, istakao je Marković.

On je dodao da je zdravstveni bilten u ekipi najbolji od početka sezone i pozvao publiku da podrži Novopazarce.

“Kada bi imali podršku kao odbojkaši, bilo bi sjajno. Neko smatra da takva atmosfera može da stvori pritisak, ali ambijent je mnogo lepši i sport postoji zbog navijača. Oni igračima daju dodatni elan i teraju ih da pokažu šta znaju”, naveo je Marković.

Rukometna utakmica Novi Pazar – Proleter igraće se sutra od 19.30 u dvorani Pendik.

M. Minić

Podeli