Društvo

Revija pobednika na Dan grada

U toku su finalne večeri Festivala stvaralaštva mladih, a Revija pobednika biće upriličena na Dan grada. Po oceni direktora novopazarskog Kulturnog Centra, Huseina Memića, učesnici ove značajne kulturne manifestacije iz godine u godinu pomeraju granice, pa se ispostavlja da, kako ističe Memić, ”Festival stvaralaštva mladih postaje odličan regrutni centar za promociju mladih talenata ali i samog grada Novog Pazara”.

Tako je bilo i predhodnih godina. Finalisti Festivala stvaralaštva mladih sa gradske scene na ”otvorenom” plenili su svojim talentima u okviru obeležavanja Dana grada.

Festival stvaralaštva mladih, kao značajna kulturna manifestacija koja ima tradiciju u ovom gradu je po Memićevom mišljenju odličan regrutni centar za promociju mladih talenata ali i samog grada Novog Pazara. Zajedno sa ovogodišnjim finalistima, najavljuje Memić, nastupaće i već afirmisani umetnici Snežana Vušović i Haris Skarep.

”Dve najbolje škole ovogodišnjeg Festivala – kaže Memić – uz pomoć Progresa biće nagrađene sa po jednim projektorom, laptopom i video bimom, a u dogovoru sa Gradskom upravom u planu je organizacija izleta za najbolje učesnike.”

S.Lj.

Podeli