DruštvoPolitika

Gradonačelnik i na internetu

Oni, koji za to imaju potrebu, mogu putem zvaničnog internet sajta grada  postaviti pitanje gradonačelniku Novog Pazara, a i prijaviti komunalni problem. Kako kažu u lokalnoj samoupravi, građani ovu  aplikaciju  slabo koriste.

Na vrlo jednostavan način i u tri klika, Novopazarci mogu postaviti pitanje prvom čoveku grada Nihatu Biševcu, koji kako kažu članovi njegovog kabineta, odgovara na sva pitanja, jer mu je, prema njihovim rečima, stalo da gradska uprava bude servis svih građana.

“Građani uglavnom prijavljuju sugestije za dalji rad, primedbe i slično. Imamo prijave o divljim deponijama, čišćenju nekih lokacija, ukoliko su nenajavljena neka isključenja, zbog čega su se desila. Imali smo prijavu da je oštećena ograda kod osnovne škole Bratsvo, gde smo odmah sa našim institucijama sanirali. Raznolike su stvari koje se prijavljuju”, rekla je članica kabineta gradonačelnika Aiša Škrijelj.

Saradnja sa građanima je vrlo bitna, kažu u kabinetu gradonačelnika. Oni ističu da je bolje da svi problemi budu poslati, a ne preko društvenih mreža, kako bi zajednički mogli da ih reše.

“Osim što šalju komunalne problem, voleli bismo da nam građani više šalju njihove sugestije, predloge, inicijative i kritike, jer oni najbolje znaju šta je ono što im je najviše potrebno u njihovom komšiluku. Voleli bismo da nam građani, koji su u kolicima prijave koje su im lokacije nedostupne, kako bismo mogli da postavimo rampe”, rekla je šefica kabineta gradonačelnika Hana Salihagić.

Osim na zvaničnoj internet stranici grada, Novopazarci mogu postaviti pitanje i putem twitter naloga pod nazivom „Prijavi problem 020“.

Da predstavnici lokalne samopurave odgovaraju brzo na sva postavljena pitanja, kako kažu u kabinetu, dokaz je i poslednji događaj postavljanja reklame na gradskom bedemu, koja je odmah nakon prijave putem sajta uklonjena.

Podeli