Društvo

Pregled pre carinjenja polovnjaka

Carinjenje polovnih vozila iz uvoza sada je moguće i u Novom Pazaru što je vlasnicima smanjilo troškove i vreme čekanja. Pre odlaska na carinu vozilo treba da bude pregledano od strane tehničara iz Auto moto saveza Srbije.

Svakog utorka i četvrtka tehničari Centra za motorna vozila AMSS pregledaju na Tehničkom pregledu „Lađar“po 20 polovnih vozila iz uvoza. To je uslov da bi vlasnici mogli da nastave proceduru uvoza carinjenjem u ovdašnjoj Carinskoj ispostavi. Od kada je ovaj postupak moguće uraditi u Novom Pazaru troškovi su smanjeni, a vlasnici vozila zadovoljniji.

„Početak carinjenja vozila kod nas je pun pogodak i iz razgovora sa vlasnicima vozila zaključujem da su baš zadovoljni. Nema čekanja a i manje ih to košta nego da idu do Kraljeva“,kaže Amir Arslanović, sa Tehničkog pregleda „Lađar“.

Pre odlaska na carinu vozila iz uvoza se detaljno pregledaju kako bi se utvrdila njihova legalnost i ispravnost za učešće u saobraćaju. Cena ovog pregleda je oko 8200 dinara, a zbog velikog interesovanja potrebno je bar dan ranije zakazati pregled vozila.

Podeli