Društvo

Prolećno čišćenje Novog Pazara

Prolećna akcija sređivanja Novog Pazara, koju sprovodi gradsko odeljenje za zaštitu životne sredine je održana i ovog vikenda. Uz pomoć učenika, očišćeno je dvorište, ali i prostor u blizini OŠ „Ćamil Sijarić“.

Učenici OŠ „Ćamil Sijarić“, pridružili su se akciji prolećnog čišćenja. Kako i sami kažu srećni su što su van nastavnih aktivnosti imali prilike da očiste prostor u kojem svakodnevno borave.

Direktor škole Ćamil Sijarić Hajradin Selimović kaže da je zadovoljan odzivom dece. Ova akcija ima za cilj pre svega da decu nauči kako da se ophode prema životnoj sredini.

“Ovo je samo jedna u nizu akcija, koje ćemo sprovesti ove godine. Cilj je da se deca nauče kako se odlaže smeće. Želim da se zahvalim i odljenju zaštite životne sredine, koji su danas došli da nas podrže”, rekao je Selimović.

Načelnica Odeljenje za zaštitu životne sredine Malića Plojović zadovoljna je kako je protekla ova akcija. Ona je pozvala sve koji u ovu školu dolaze da prostor i dvorište održavaju čistim.

“Deca ove škole su vredno očistila ceo prostor oko I dvorište škole”, rekla je Plojovićeva.

Prolećno čišćenja Novog Pazara biće nastavljeno i ubuduće. Ovakva akcija biće organizovana na svim mestima u gradu, gde za to postoji potreba.

Podeli