Društvo

Manifestacija “Usreći svoju dušu” napunila salu Pendika

Sala sportsko–sajamske ustanove Pendik bila je mala da primi sve one koji su želeli da prisustvuju predavanju magistra profesora Elvedina Pezića, jednog od najaktivnijih i najslušanijih bosanskih daija, posebno omiljenog među omladinom. Puna sala Pendika imala je priliku da čuje inspirativni govor prof. Pezića na temu “Usreći svoju dušu”. Novopazaraci su ispunili dvoranu Pendik do poslednjeg mesta, a organizator ovog velikog skupa je nevladina organizacija Put sredine. Generalni pokrovitelj dogadjaja je Grad Novi Pazar, a sponzori su izmedju ostalih bili Kulturni centar i sportsko-sajamska ustanova Pendik.

Medijski pokrovitelj bila je Radio televizija Novi Pazar, koja će manifestaciju “Usreći svoju dušu” u celosti emitovati u nedelju 2. aprila u 21 sat.

Iako je Islamska zajednica u Srbiji, putem svojih sajtova bila protiv održavanja ove verske manifestacije, na kraju je dala saglasnost, ali kako nezvanično saznajemo, svim učenicima Medrese i upošljenicima zabranjeno je da prisustvuju skupu pod nazivom “Usreći svoju dušu”. Pored brojnih pokušaja Islamske zajednice da joj umanji značaj ova manifestacija okupila je veliki broj vernika.

Podeli