Politika

SDP: Podrška Vučiću je od ključne važnost za budući razvoj grada

„Aleksandar Vučić je kandidat koji sigurno pobjeđuje na predsjedničkim izborima i podrška njemu je od ključne važnosti za budući razvoj Novog Pazara“, jedan je od zaključaka sa skupa članova Sandžačke demokratske partije u naselju Mur. Kako je dogovoremo članovi SDP iz Mura će izaći na izbore u velikom broju i zaokružiti broj 6 na glasačkom listiću.

Okupljene članove i simpatizere Sandžačke demokratske partije najviše je interesovalo koliko se izbori za predsjednika održavaju na razvoj njihove mjesne zajednice ali i koliko je zajenička podrška predsjedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću važna za realizaciju najavljenih krupnih projekarata koji se tiču grada i Sandžaka, kao što su izgradnja autoputa, dodatana ulaganja u atletski stadion, razvoj infrastrukturu uopšte kao i stvaranje klime za inostrana ulaganja i razvoj biznisa. Jedan od zaključaka sa skupa jeste da predsjednički kandidat Aleksandar Vučić ima sigurnu pobjedu već u prvom krugu i da je u interesu svih građana da pruže podršku ovom kadidatu.

„Ubjeđen sa da je ovaj predsednički kandidat jedina valjana opcija za sve Bošnjake u Sandžaku, i mi ćemo u velikom broju u nedjelju podržati Aleksandra Vučića  za predsjednika Srbije „ rekao je mještanin Mura Adnan Mecinović, koji je i organizator skupa.

Predstavnici Sandžačke demokratske partije su nagalasili da se u politici donose odluke razumom a ne emocijama i da je prioritet realizacija kapitalnih projekata koji su u intersu svih Bošnjaka ne samo naselja Mur već i Novog Pazara i Sandžaka.

Podeli