Politika

SDP: Šaćirović zahtevao radno mesto mimo zakona

Sandžačka demokratska partija je stranka koja vlast vrši odgovorno i ozbiljno. Otvorena je za sve i svako može dobiti šansu da pokaže svoje kvalitete i potencijale, a Sead Šaćirović nije privi kojem je lakše da se ponizi, nego da pošteno radi za sebe i svoju porodicu”, navodi se, između ostalog, u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije, a povodom istupanja Šaćirovića iz Odborničkog kluba te stranke.

Povodom istupanja Seada Šaćirovića iz Odborničkog kluba Sandžačke demokratske partije dužni smo da javnosti saopštimo isključivo istinu koja stoji iza ovog njegovog čina.

Istina je da je Sead Šaćirović zahtevao da dobije radno mesto za stalno, mimo zakona i njegovih stručnih kvalifikacija.

Sandžačka demokratska partija je stranka koja vlast vrši odgovrno i ozbiljno. Postoje zakoni i regulative, kao i uredba Vlade o zabrani zapošljavanja. Mi ne želimo da kršimo zakon da bi smo zadovoljili bilo čije lične apetite. Svi ostali razlozi koje je Šaćirović naveo su, u najmanju ruku, smešni.

Ukoliko želi da govori o svom moralu, neka vrati odbornički mandat, jer bi jedino to bilo moralno. Nemoralno je to što je hteo da svoju poziciju iskoristi da dobije radno mesto i platu koju nije zaslužio i za koju nije želeo da radi. Nemoralno je to što je do juče govorio kako je stalno izložen pretnjama i ucenama od strane tih istih kojima danas nudi pokajanje.

Sandžačka demokratska partija je stranka koja je otvorena za sve i svako može dobiti šansu da pokaže svoje kvalitete i potencijale. To je utakmica u kojoj oni koji nisu spremni da daju svoj maksimum ne mogu da opstanu a Šaćirović nije prvi kojem je lakše da se ponizi nego da pošteno radi za sebe i svoju porodicu. Ovaj njegov čin je samo potvrda da je SDP održala pravi kurs – navodi se u saopštenju za javnost Sandžačke demokratske partije.

Podeli