Društvo

Gradsko vijeće usvojilo nacrt regulacije postrojenja za otpadne vode

Na osmoj sjednici Gradskog vijeća usvojen je Nacrt odluke o donošenju plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Grada Novog Pazara.  Riječ je o kapitalnom projektu za koji se očekuje da će riješiti problem otpadnih voda za duži period.

„Na ovaj način Gradsko vijeće je otvorilo vrata za početak realizacije jednog od kapitalnih projekata Grada Novog Pazara  koji će problem otpadnih voda riješiti za duži vremenski period“, rekla je članica Gradskog vijeć,  Dragana Garović.

Na sjednici Gradskog vijeća koja je imala 48. tačaka usvojen je i  Nacrtu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o lokalnim i komunalnim taksama. Gradsko vijeće usvojilo je plan rada Graskog štaba za vanredne situacije za 2017. godinu ali  je usvojen i i izvještaj o dosadašnjem radu u kom je istaknuto  da  je domaćinstvima pogođenim  poplavama,  tokom 2016. dodijeljeno ukupno 51 milion dinara.

„Naglasila bi da je od tih sredstava 32 miliona i 300 hiljada dinara donirala Vlada Republike Srbije, a ostatak novca je od različitih humanitarnih organizacija“, rekla je članica Gradskog vijeća, Dragana Garović.

Usvojen je i zahtjev mjesne zajednice Deževa za dodjelu sredstava kojim će se srediti i oplemeniti to mjesto.

Na sjednici su potvrđena imenovanja direktora Centra za socijalni rad i direktora Regionalnog centra za stručno usavršavanje zapsolenih u obrazovanju, a razmatran je i Zahtjev za donošenje  zaključka o pokretanju postupka o deobi nepokretnosti po osnovu projekta parcelacije, a usvojen i zahtjev Opšte bolnice za dodjelu novčanih sredstava.

Podeli