Kultura

Radovi kraljevačkih umjetnika od sutra u galeriji

U galeriji Multimedijalnog centra 17. marta biće otvorena izložba radova članova Udruženja likovnih i primenjenih umetnika iz Kraljeva. Riječ je o višemedijskoj izložbi u okviru koje će biti izloženi radovi trinaest umjetnika različitih poetika i stiilova.

Izložba je rezultat nedavno uspostavljene saradnje galerije Multimedijlanog centra i  novopazarskih stvaralaca sa Udrženjem likovnih i primjenjenih umjetnika iz Kraljeva, a čiji je predsjednik, Ivan Milunović, nedavno izlagao u Novom Pazaru. U prvoj kolektivnoj izložbi umjetnika iz Kraljeva koja će biti otvrena u Novom Pazaru, biće izloženi radovi radovi 13 umjetnika što predstavlja dio aktuelnog opus ovog udruženja.

“ Prostor u galeriji je organičen za veliki broj radova ali je sasvim dovoljan da se sagleda  produkcija njihovog stvaralaštva. U pitanju je višemedijska izložba, biće tu i crteža i slika, i printova na staklu. Tako da ćemo videti jednu vrlo kvalitetnu izložbu, neki od tih autora su već izlagali u našoj galeriji, a mnogi su učesnici naših kolonija, kaže urednica programa galerije MMC Amra Hodžić Jejna.

Nakon otvranja izložbe radovi kraljevačkih stvaralaca biće u galerijskom prostoru do 5. aprila, a jedan od prvih plodova saradnje i komunikacije jeste i izlaganje  članova Sandžačkog udurženja likovnih umjetnika koji će se, u narednom periodu,  predstaviti kraljevačkoj likovnoj publici.

Podeli