Društvo

„Igraj se ti kroz IT“, osnovci kao programeri

Đaci tri novopazarske osnovne škole učesnici su projekta „Igraj se ti kroz IT“. Projekat realizuje Information system agency iz ovog grada sa ciljem unaprjeđenja obrazovanja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Školica programiranja „Igraj se ti kroz IT” sprovodi se u novopazarskim osnovnim školama „Stefan Nemanja“, „Bratstvo“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.

Oko 200 učenika imaće priliku da nauče osnovne koncepte programiranja, kreiranja igrica i animacija. Časovi programiranja interesantni su učenicima, a za kratko vrijeme stekli su veliko znanje.

Informatika je budućnost i djeca se usavršavaju u skladu sa vremenom, međutim kursevi ovog tipa pomažu i nastavnicima da se uz stručnjake iz IT sektora i oni usavršavaju.

Osnivač „Information system agency”, koordinator projekta Azerudin Pećanin izričit je da obrazovanje mora da ide shodno 21. vijeku, te da djecu treba usmjeriti na stvari koje će sutra biti korisne za njih I zajednicu.

Nakon okončanja projekta „Igraj se ti kroz IT“ koji finansira Ministarsto trgovine, turizma i telekomunikacija za učesnike projekta biće organizovano i takmičenje za najbolje kreiranu igricu ili animaciju.

A.Ni.

Podeli