Kultura

Učenici Muzičke škole među najboljima

Učenici Muzičke škole u Novom Pazaru osvojili su sedam nagrada na desetom Međunarodnom festivalu muzike u Aranđelovcu. Najveći broj poena na tom takmičenju  osvojile su Mina Mehmedović i Nejra Skenderović.

Da je Novi Pazag grad talentovnih mladih ljudi dokazuju i učenici  Muzičke škole u Novom Pazaru, koji su sa desetog muzičkog festivala u Aranđelovcu u ovaj grad doneli sedam nargrada, pet prvih i dve druge nagrade.  Oni su se tamošnjem žiriju predstavili  kompozicijama Mocarta, Baha ,Vebera i mnogih drugih. Kako i sami kažu konkurencija je bila jaka, ali su uspeli da dokažu da su među najboljima.
Nastavnik u Muzičkoj školi Đorđe Petrović kaže da je ponosan na uspeh  svojih učenika. Njihov talenat prepoznali su predstavnici lokalne samouprave, koji su im finansijski pomogli da odu na takmičenje u Aranđelovcu.

“Na ovom jubilarnom desetom festivalu učenici su se predstavili u različitim dispciplinama. Pored Srbije, učestvovali su učenici iz skoro svih zemalja u regionu, a I Rusije I Belorusije. Naši učenici su bez obzira na veliku konkurenciju uz svoj veliki trud osvojili veliki uspeh i mi smo na njih ponosni”, rekao je Petrović.

U ovoj godini mlade talente iz novopazarske muzičke škole očekuje još dosta takmičenja sa kojih će, kako su obećali, biti još mnogo najsjajnijih odličja.

Podeli