Društvo

Udruženje MNRL priredilo priedbu za 8.mart

Udruženje Mentalno nedovoljno razvijenih lica priredilo je tradicionalnu priredbu povodom obeležavanja osmog marta, dana žena. Program su pripremili korisnici ove ustanove, zajedno sa svojim vaspitačima i roditeljima, za svoje majke. Priredbi su prisustvovali korisnici sa svojim majkama, kao i član Gradskog veća Fevzija Murić.

„Drage mame, ostavite danas svoje brige, stavite smeh na svoje lice i budite srećne“. To je bila poruka koju su korisnici ove ustanove želeli da prenesu svojim majkama, ali i da im kroz igru i pesmu čestitaju 8. mart, dan žena.

Prema rečima člana Gradskog veća Fevzije Murića, koji je bio i počasni gost, tradicionalna priredba povodom 8. marta dana žena, još jedan je način da se pokaže koliko se u stvari osobe sa posebnim potrebama ne razlikuju mnogo od nas kada je u pitanju pokazivanje ljubavi i osećanja prema svojim majkama.

„Mislim da su roditelji posebno zadovoljni. Žao mi je što još uvek ima mnogo onih koje ne možemo da motivišemo dovoljno dobro da dovedu svoju decu, članove svojih porodica. Mi se nadamo da će ovaj objekat u narednom periodu sa proširivanjem oblika usluga pružiti mnogo kvalitetnije uslove za sve one kojma su te suluge do sada bile nedostupne. Još jednom vam čestitam osmi mart, dan žena,dan pre svega majki i dan ovih divnih radnica ove ustanove, nek vam je sa srećom“, kazao je član gradskog veća Fevzija Murić.

Iz ove ustanove poručuju da iako sa osebnim potrebama deca znaju da pokažu svoja osećanja, ali i da zajedno možemo da se radujemo, radimo i živimo.

A.    Ademović

Podeli