Društvo

Promocija prava djece na šatalištu

Članovi gradskog odbora Sandžačke demokratske partije Novi Pazar promovisali su dječja prava i pravilan odnos starijih prema mališanima. Oni su prolaznicima dijelili promotivni materijal i u razgovoru ih podsćali na sve što je važno za adekvatan odgoj, razvoj i život djece.

Akcija podjele letaka i promocije prava djece sprovedena je pod sloganom „Sva deca imaju pravo da..“, a to je ujedno i uvod u tribinu posvećenu djeci, njihovom životu, potrebama i pravima, a  koja je organizovana u Kulturnom centru. Članovi gradskog odbora Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru su razgovarali sa prolaznicima o potrebi da se prate intersovanja mladih, njihove želje i osnovne psihosocijalne potrebe, a stručni saradnici i vaspitači koji su članovi gradskog odbora ove partije ukazali su na smjernice pravilnog odgoja.

Vaspitačica, Maida Dupljak, kaže da djeca imaju potpuno pravo da se slobodno izraze u svim situacijama, bez obzira na rasnu i kulturnu pripadnost.

Kako je najavljeno gradski odbor Sandžačke demokratske partije slične aktivnosti organizovaće i u narednom periodu u cilju afirmacije i zaštite prava mladih.

Podeli