Društvo

1300 korisnika i ove godine u Narodnoj kuhinji

Narodna kuhinja u Novom Pazaru obezbediće i ove godine hranu za isti broj korisnika kao i prethodne godine. Sekretar Crvenog krsta u Novom Pazaru Ljiljana Kostić kaže da će i ove godine kuhinja raditi nesmetano, i da korisnici neće morati da brinu za svoj obrok.

I ove godine za naše najsiromašnije sugrađane Narodna kuhinja u Novom Pazaru obezbediće 1300 besplatnih obroka. Pomoć u namirnicama obećala je Vlada Republike Srbije a kako ističe sekretar Crvenog krsta u Novom Pazaru Ljiljana Kostić pomoć će stiči i od strane lokalne samouprave.

„Nismo u stanju da povećeamo broj korisnika, jer da bi to uradili moramo da dobijemo dozvolu i od Crvenog krsta srbije, i lokalne samouprave kao i od Valde Republike Srbije koja obezbeđuje namirnice. Trenutno zbog otvaranja novih kuhinja po drugim gradovima u Srbiji nije moguće, tako da i u 2017. godini ostajemo sa istim brojem korisnika“, kazala je Kostić.

Kostić ističe da Crveni krst u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi sredinom marta planira da sprovede akciju dorovoljnog davanja krvi po srednjim školama.

„Akcija će obuhvatiti sve srednje škole u Novom Pazaru i biće održana 15 i 16 marta i verovatno će biti od 9 do 16 časova. Pozvala bih ovom prilikom sve učenike srednjih škola koji su punoletni da se odazovu, jer nikad se ne zna kad će kome krv da zatreba“, dodala je Kostić.

Ona ističe da Crveni krst radi sve što je potrebno da Narodna kuhinja bude dobro snabdevena, kako bi svaki njen korisnik imao adekvatnu ishranu.

A. Ademović

Podeli