Društvo

Javni poziv za stručnu praksu

U Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje danas je predstavljen Javni poziv za realizaciju Programa stručne prakse u 2017. godini. Mogu da konkurišu poslodavci iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite. Ove godine za Novi Pazar i Tutin predviđeno je 106 kandidata koji će obaviti stručnu praksu u okviru ovog programa.

Nacionalna služba za zapošljavanje Srbije raspisala je početkom februara pored ostali i javni poziv za realizaciju Programa stručne prakse za tekuću godinu. Ovaj program podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenih lica za samostalan rad u struci za koje je stečeno odgovarajuće obrazovanje. Program se realizuje bez obaveze zasnivanja radnog odnosa kod poslodavca. Javni poziv je upućen poslodavcima iz oblasti zdravstva, obrazovanja I socijalne zaštite.

O uslovima koje Program propisuje za poslodavce zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Nacionalne službe zapošljavanja ili u Filijali u Novom Pazaru. Za Novi Pazar i Tutin ove godine će Programom stručne prakse biti obuhvaćeno 106 lica sa evidencije nezaposlenih.
Ono što je novina u odnosu na javni poziv iz Programa za stručnu praksu prethodnih godina je da ove godine za stručnu praksu mogu da budu izabrana lica starosti do 30 godina.

 

Podeli